Живеем в Бранд ера,където всичко е брандирано, етикираноили търсещо принадлежност.
Днес
всички си имат марка - политици, църкви,
магазинери. Това е "личността" на
бизнеса.
Вашата марка е там, без значение дали сте го планирали. Щом сте в бизнеса, значи вече имате марка и колкото повече време минава, толкова по-голям актив става тя. Малките марки имат своите предимства пред големите.
Вашата марка е там, без значение дали сте го планирали. Щом сте в бизнеса, значи вече имате марка и колкото повече време минава, толкова по-голям актив става тя. Малките марки имат своите предимства пред големите.
- И големите и малките имат съобщение за потребителите си, но пътеката по която малките предават своето съобщение е по-къса и няма опасност то да се обърка. Линията на комуникация с потребителите е къса и обратната връзка е бърза.
- Бързите рефлекси. Големите марки, когато има проблем може времето за реакция да е доста дълго. Малките имат възможност да действат мигновено.
Тенденциите
са все повече потребители да се откъснат
от големите марки, за да се доверят на
малките именно заради бързината и липсата
на дистанция, което предполага качество
и доверие.
Марката често се бърка с емблемата, логото, знака или името. Те са елементи на логото, но не са марка. В основата си марката е същността и ценностите на организацията.
Веднага след като започнете да продавате стоката или услугата си, вие вече сте марка. Хората говорят за Вас и Вашия продукт. . Светът около Вас и Вашето взаимодействие с него създават Вашата марка. Тепърва ще се свързват определени ценности и качества с вашата марка.
Марката често се бърка с емблемата, логото, знака или името. Те са елементи на логото, но не са марка. В основата си марката е същността и ценностите на организацията.
Веднага след като започнете да продавате стоката или услугата си, вие вече сте марка. Хората говорят за Вас и Вашия продукт. . Светът около Вас и Вашето взаимодействие с него създават Вашата марка. Тепърва ще се свързват определени ценности и качества с вашата марка.
Марка |
Няма коментари:
Публикуване на коментар