събота, 3 май 2014 г.

Красотата на малките марки

Марка от ВЕРОНА Дизайн Студио

Живеем в Бранд ера,където всичко е брандирано, етикирано
или търсещо принадлежност.

Днес всички си имат марка - политици, църкви, магазинери. Това е "личността" на бизнеса.
Вашата марка е там, без значение дали сте го планирали. Щом сте в бизнеса, значи вече имате марка и колкото повече време минава, толкова по-голям актив става тя. Малките марки имат своите предимства пред големите. 

  • И големите и малките имат съобщение за потребителите си, но пътеката по която малките предават своето съобщение е по-къса и няма опасност то да се обърка. Линията на комуникация с потребителите е къса и обратната връзка е бърза. 
  • Бързите рефлекси. Големите марки, когато има проблем може времето за реакция да е доста дълго. Малките имат възможност да действат мигновено. 
Тенденциите са все повече потребители да се откъснат от големите марки, за да се доверят на малките именно заради бързината и липсата на дистанция, което предполага качество и доверие.
Марката често се бърка с емблемата, логото, знака или името. Те са елементи на логото, но не са марка. В основата си марката е същността и ценностите на организацията.
Веднага след като започнете да продавате стоката или услугата си, вие вече сте марка. Хората говорят за Вас и Вашия продукт. . Светът около Вас и Вашето взаимодействие с него създават Вашата марка. Тепърва ще се свързват определени ценности и качества с вашата марка.
марка
МаркаНяма коментари:

Публикуване на коментар