вторник, 4 август 2015 г.

Типографско логоТипографско лого за висок клас шоколадови бонбони направени от едни от най- известните шоколатиери в България и света.

Рядко логото е изцяло типографско, абстрактно или 3D. То може да бъде комбинация от няколко вида, но не повече от 3.

Използвания шрифт е серифен, а те претендират за традиционност, тежест, но в случая буквите завършват плавно изострени, което облагородява тежестта на серифа и му придава финес, елегантност, сериозност.

Абстрахирайки се от това, че е буква, графиката "j" е една нагъната непресечена линия и това означава преди всичко постоянство. Дебелината на линията потвърждава тежестта на логото. Разликата във височината на двете вертикални линии категорично говори за динамика, а ъгъла под който са отсечени дава категоричност и размах. Изчистената графика, без нищо излишно е модерната нотка, която беше част от задачата. Графиката носи усещането за стабилност, динамика и замах.

Двете еднакви букви "j" и "f" са заели ключова позиция - едната гледа в миналото, а другата в бъдещето. Това прави вида на целия дизайн отворен, така сякаш всеки може да добави по нещо свое, по нещо лично там.

Приятелски настроено лого, модерно, но и с традиции, стабилно, фино, рязко, елегантно, лого с история, лого с бъдеще, мъжко лого.

Цветовете са класика: синьо и сиво. В синьото има лилаво, което говори за доверие, изтънченост, дълбочина. Контраста между сивото и синьото засилва ефекта на цветовете и подчертава неутралитета и хладното острие на платината.

Не харесвам посредствеността във всяка нейна форма и не бих искала да създавам посредственост и кич. Гордея с резултата, базиран на перфектна комуникация.

Беше вдъхновяващ проект!

Автор: Мария Панова

Клиент: Джароф ЕООД
лого дизайн

Няма коментари:

Публикуване на коментар